therapie | 3care leefstijl | outdoor

3Care.

Leefstijlprogramma

Human-care / 3Care

3Care helpt je weer gezond worden

logo 3 Care

Wil jij je gezonder voelen? Zit je lichamelijk en figuurlijk niet lekker in je vel? Mogen er wat pondjes af? Mis je allerlei vitamines en mineralen? Reset je lichaam op een natuurlijke manier en wordt weer gezond. Het leefstijlprogramma 3Care helpt om afvalstoffen en overtollige vetreserves te verliezen.

De voordelen van 3Care:

 • Je past het programma eenvoudig toe in jouw gezinssituatie
 • Het is financieel laagdrempelig
 • Medisch verantwoord op basis van recente wetenschappelijke inzichten

Vraag een intakegesprek aan bij Human Care om te ontdekken waar jouw lijf behoefte aan heeft en hoe jij je gezondheid terugkrijgt!

Plan een intakegesprek

Waarom een gezondheidsprogramma?

Broccoli

Een gezond en schoon lichaam kan zichzelf goed herstellen. Helaas krijgen we tegenwoordig onvoldoende voedingsstoffen binnen. We eten niet meer in de juiste verhoudingen. Ook de schadelijke gevolgen van intensieve landbouw worden steeds duidelijker.
Zo bevat bijvoorbeeld broccoli maar liefst 70% minder calcium, 50% minder magnesium en 60% minder foliumzuur dan in 1989. Ook wanneer je denkt dat je redelijk gezond eet, kun je dus tekorten oplopen.

In vergelijking met vroeger moeten we dus extra alert zijn op wat we binnenkrijgen en in welke hoeveelheid. Ons lichaam kan tegenwoordig wel wat extra hulp gebruiken om gezond te blijven.

Wat is het doel van het 3Care leefstijlprogramma?

Het 3Care gezondheidsprogramma zorgt ervoor dat het lichaam afvalstoffen en overtollige vetreserves verliest, maar zonder dat dit ten koste gaat van gezond spierweefsel. Het doel is dat iedereen lekker kan eten, zonder tekorten. Daarbij is het belangrijk voldoende water te drinken en voldoende te bewegen. Kortom, terug naar de basis.

Het gezondheidsprogramma is gebaseerd op drie uitgangspunten:

 1. RUST – Herstel en voorkom tekorten
  Een sterk huis heeft een sterk fundament nodig. Het zelfherstellend vermogen van ons lichaam moet daarom aangesproken worden.
 2. REINHEID – Geef darmen rust
  70% van de ziekten ontstaat in de darmen, daarom is darmherstel essentieel.
 3. REGELMAAT – Reinig periodiek op celniveau
  Begin met uw cellen te ontdoen van reservevet en ongewenste afvalstoffen.

Tekorten aanvullen: 3Care maakt het verschil

Als er tekorten ontstaan, haalt het lichaam energie (eiwitten) uit spierweefsel. Dit is ongezond en brengt het lichaam in totale stress. Ook het hart is een belangrijke en onmisbare spier. Daar valt zeker niet mee te spotten. Balans is het sleutelwoord voor een gezond resultaat en hierin kan 3Care het verschil maken.

3care multi amino excellent + bio salmon fresh

Voedingssupplementen: multivitaminen & vetzuren

Onze huidige ‘gezonde’ voeding bevat niet meer alle essentiële voedingsstoffen die een mens nodig heeft. Daarom heeft 3Care unieke voedingssuppletie ontwikkeld als basis voor de dagelijkse bescherming.

Ervaringen van andere klanten

“Op 21 oktober ben ik naar de introductiebijeenkomst geweest over het leefstijlprogramma 3 Care. Ik werd daar enthousiast van en ben de week erna begonnen. Ik ben inmiddels wat kilo’s kwijt en voel me fitter. Mijn man eet ook mee. Hij gebruikt ook de supplementen. Inmiddels is hij ook een aantal kilo’s kwijt. Maar waar hij erg blij mee is dat hij geen hoofdpijn meer heeft sinds hij eet volgens de 3 Care-methode. Al jaren heeft hij regelmatig last van hoofdpijn en nam daar pijnstillers voor. Nu heeft hij deze niet meer nodig. We gaan er zeker mee door.” – Janny

De fasen van het gezondheidsprogramma

3care startpakket

Het startpakket van 3Care

Meten is weten. Daarom is er eerst een uitgebreide intake met een aantal testen om o.a. vetzuren, vochtgehalte, cholesterol, celveroudering, verzuring, etc. te meten. Van daaruit kunt u kiezen of u gaat voor een programma dat gericht is op het aanvullen van tekorten of juist voor rust in de darmen. Veel ziekten ontstaan namelijk in de darmen. Na vier tot zes weken is er een controle en kunt u zo nodig, in overleg met uw 3Care-specialist, uw voedingspatroon en supplementen aanpassen.

FASE 1: Reiniging en herstel van je lichaamscellen

De eerste fase is bedoeld voor reiniging en herstel op celniveau. Het lichaam wordt overgeschakeld van een koolhydraatverbrander naar een vetverbrander. Dit gaat door 6 tot 12 keer per dag iets te eten. Je mag geen hongergevoel ervaren. In eerste instantie duurt deze fase 28 dagen. Als er meer tijd nodig is voor herstel, dan kan dit

Opruimdagen
De eerste 3 dagen dienen om je lichaam van een koolhydraatverbrander een vetverbrander te maken. We noemen dit opruimdagen. We eten meer gezonde eiwitten en vetten. Tijdens deze opruimdagen wordt geen brood uit granen gegeten. Echter heeft 3Care een eigen gluten- en graanvrij brood ontwikkeld, dat heel gemakkelijk zelf te maken is. Het smaakt verrukkelijk en zit boordevol gezonde vezels en vetzuren.

Vitaaldagen
Na 3 opruimdagen volgen de vitaaldagen. Groente, rauwkost en fruit mogen in ruime mate en keuze worden toegevoegd. Tevens mag je een boterham of andere gezonde graankeuze eten, hoewel 3Care brood een gezondere keuze is. Omdat smaak persoonlijk is en omdat het zeker niet meer vanzelfsprekend is dat voeding alles geeft wat een mens nodig heeft, wordt het één keer per dag aangevuld met een Multi Amino Excellent & Bio Salmon Fresh.
Deze voedingssuppletie zorgt voor optimale dagelijkse basisbescherming. Hiermee kan stress in de lichaamscellen voorkomen worden en kunnen opgeslagen afvalstoffen en vetreserve worden afgevoerd.

Ketose
Ketose is een ander woord voor vet verbranden. Als je de inname van koolhydraten beperkt, gaat het lichaam in een staat van ‘ketosis’ (de verbranding van vet). Hierdoor stabiliseert je bloedsuikerspiegel, vermindert het hongergevoel en verbrandt het lichaam reservevet. De vetzuren verbranden en de afvalstoffen verlaten je lichaam. En last but not least: er ontstaat rust in de insulineproductie. En dat is zeer belangrijk, want insuline zorgt ervoor dat glucose wordt vervoerd naar de cellen. Bovendien opent insuline de cellen, zodat de glucose naar binnen kan om te worden verbrand tot energie.

De afvalstoffen verlaten, samen met de vetreserve het lichaam. Met ketosticks wordt in fase 1 de staat van ketose in je lichaam gemeten. Je kunt dit eenvoudig thuis doen, met een druppeltje ochtendurine. 

FASE 2: Overgang naar stabiele gezonde levensstijl

De tweede fase is de overgang naar stabiliteit in het lichaam. Zo wordt de kans op terugval zoveel mogelijk beperkt. In deze fase gaat het lichaam stabiliseren. Je komt in een fase, waarin de gezonde levensstijl een vanzelfsprekendheid wordt. Je hoeft geen ketosticks meer te gebruiken. Je lichaam bevindt zich nu in een situatie, die gelijk staat aan die in de oertijd. Credo is “Less is more” en het lichaam kan zichzelf goed aanpassen.

Ontdek tijdens een intakegesprek hoe jij je gezondheid kunt verbeteren. Neem contact op met Henk en Conny om een afspraak te maken

Terug naar boven
Enter your Infotext or Widgets here...