therapie | wellness | outdoor

Elliptigo-running.

Human-care / Outdoor / Elliptigo-running

Elliptigo-running

Bij veel blessures krijg je meestal een verbod om hard te lopen. En dan doe je netjes je opgekregen oefeningen en gelukkig gaat het dan wel weer allemaal de goede kant op, maar….. 

Je wilt gewoon naar buiten om lekker in de frisse lucht  te sporten!!

De oplossing!
Ik gebruik de Elliptigo nu al wat langer dan een jaar. Het is een elliptische fiets met een lange-pas lengte, een beweging zoals die van lopen en met 11 (of 8) versnellingen kun je met de Elliptigo een afwisselende training afwerken. De Elliptigo werkt veel minder belastend, want je maakt geen klappen op je lichaam, zoals bij hardlopen. De Elliptigo laat daarnaast een betere vetverbranding en conditieverbetering dan bij fietsen.
De Elliptigo elliptische fiets is ideaal om als beginnende sporter mee te starten maar ook voor lopers die hun training naar een hoger niveau willen brengen. Door de vergelijkbare hartslagzones en een vergelijkbare loopbeweging kan de atleet heel specifiek gaan trainen en zijn/haar rompstabiliteit en spierkracht in de benen en billen vergroten op een aangename manier. Het gebruik van de Elliptigo is ook aangewezen voor lopers en triatleten die door een blessure even niet kunnen lopen. Zo verlies je geen conditie en komen de doelstellingen niet in gevaar. De Elliptigo elliptische fietsen worden nu al gebruikt door verschillende Belgische atleten, zoals Europees kampioen op de hele marathon Koen Naert. En in Nederland wordt deze (te) gekke fiets door onder andere Miranda Boonstra gebruikt!
Doordat je in verschillende versnellingen kunt schakelen kun je hiermee de focus ook meer leggen op het trainen van je spieren in plaats van je conditie. De spieren die je kunt ontwikkelen met een Elliptigo je buikspieren, je quadriceps en je hamstrings. Echt een heel gespierd en afgetraind lichaam ga je niet krijgen van deze crosstrainer, maar je kunt er prima mee afvallen.

Ik train nu meestal 2x per week op de Elliptigo en wordt er elke keer weer blij van. Je bent lekker buiten, je krijgt geen zadelpijn en zeker als je ook nog berg op (viaduct) traint, kan het een pittige workout worden. 

Ook kennis maken met een Elliptigo?
HUMAN-CARE verzorgt cursus waarbij je kennis maakt en traint op een Elliptigo. Het is een cursus waarbij je 4 weken lang elke week een uur lang kennismaakt met de Elliptigo. De cursus kost € 100,- en is inclusief de huur van de Elliptigo en gebruik van een helm (verplicht)!! De cursus start vanaf Diana en Anthony van RUN2GO . 

Je kunt je opgeven of meer informatie op: info@human-care.nl of 06-21666740

Aanbieding!!!

Als je na de cursus een Elliptigo koopt, krijg je het volledige cursus bedrag als korting op je Elliptigo!

LOW-IMPACT Een vloeiende, elliptische beweging voorziet je van een geweldige training die mild is voor uw knieën, heupen, enkels en rug.
VEEL PLEZIER TIJDENS RIJDEN De snelheid, handeling en beweging voelt als “rennen op lucht,” wat je een zorgeloze sportervaring geeft op iedere leeftijd.
COMFORTABEL De vanzelfsprekende “staande” houding vermindert de druk op je nek en rug en elimineert zadelpijn volledig.
GOED VOOR JE HART Verbrandt tot 33% meer calorieën dan een traditionele fiets, zodat je een betere training in kortere tijd krijgt.
TRAINING VOOR JE HELE LICHAAM De staande positie van elliptische fietsen zorgt niet alléén voor een training van je benen maar ook voor jebovenlichaam.
BUITEN Bedoeld om ongestoord buiten te rijden op dezelfde paden waarop je loopt, jogt, of fietst.
ZELFDE TRAINING, ZELFDE RESULTATEN
Uit een studie van de universiteit van California – San Diego EPARC centrum blijkt dat ElliptiGO fietsen een zelfde hartslag veroorzaken en evenveel calorieën laten verbranden, wat het makkelijk maakt om ‘running workouts’ te creëren op basis van tijd en intensiteit.
GEPATENTEERDE RENBEWEGING
De rechtopstaande fietspositie en gepatenteerde beweging van ElliptiGO fietsen bieden een ervaring zoals rennen – wat u alle voordelen van een “gewichtsdragende” training geeft zonder schokbelasting op uw gewrichten, botten en andere weefsels.
BEWEZEN ONDERZOEKEN & RESULTATEN
Lees kenmerken, onderzoeken en voorbeelden van sommige topatleten en trainers in de wereld om te leren hoe u uw prestaties kunt verbeteren door het effectief toevoegen van elliptisch fietsen in uw normale trainingsroutine.

 

Terug naar boven
Enter your Infotext or Widgets here...